Les inscripcions estan tancades

Eines per avaluar-nos conscientment

Seminari de gestió democràtica i cures a les organitzacions

Online

 Formació per a repensar els nostres models de funcionament 

i cultures internes

 

DATA LÍMIT PER A INSCRIURE'S AL MÒDUL: 13 DE MARÇ

Informació pràctica


Calendari

14 de març de 2024

Horaris

Dijous de 9.30  a 13.30 h

Estructura del seminari

1 sessió de 4 h 

Idioma

Català

Format

Online


Preu

60 €

Eines per avaluar-nos conscientment


L’avaluació i el feedback o retroalimentació són eines cabdals a les organitzacions per millorar l'exercici, el desenvolupament personal i professional, i la comunicació oberta i honesta entre els membres de l'organització.


Tant l’organització com les persones necessitem tenir referències de com estem treballant, i per això calen moments i mecanismes de valoració, siguin en forma d’avaluació periòdica o siguin mitjançant una cultura quotidiana de donar-nos feedback. Pot ser proporcionat en diferents formes, a través de comentaris informals, avaluacions laborals, enquestes de satisfacció, entre d'altres. I pot ser donat per diferents persones i rols, dins i fora de l'organització.


Tota aquesta informació ens ajuda a identificar fortaleses i àrees de millora, i a establir plans d’acció que serveixin pel creixement professional i pel desenvolupament de l’organització.  


Tot i això, és important destacar que el feedback i les avaluacions, per tal de ser constructives i respectuoses, necessiten de mecanismes, eines, i també certa obertura per part de les persones que formen part de l’organització. 


En el seminari compartirem habilitats i eines al voltant del feedback avaluatiu - els moments específics en que valorem l’exercici professional de les persones - i el feedback de desenvolupament - la cultura que promou una comunicació eficaç, directa i compassiva entre les persones que formen part de l’organització. Posarem exemples sobre quins espais i mecanismes pot generar una organització perquè la informació sigui més fluida i alguns sistemes de feedback que contribueixin al creixement de les persones i l’organització.


A qui va dirigit:


Per a persones emprenedores, persones que treballen en empreses, organitzacions, cooperatives i entitats del tercer sector. Entitats governamentals i equips directius d’institucions educatives, persones que lideren, coachs, consultores i facilitadores organitzacionals. 

Formadora


Noemí Canelles Tigel

Sociòloga, treballadora social i facilitadora de grups. A la meva experiència professional s'interrelacionen la intervenció socioeducativa, des de la gestió de projectes comunitaris, i la recerca en diversos temes: cultures juvenils, violències i gènere. A Fil a l'agulla em dedico a tot el que té a veure amb recerca i sistematització, mitjançant avaluacions, diagnosis, Investigació Acció Participativa, etc. I també acompanyo organitzacions en la tasca de posar les cures al centre. Tinc la sort de portar aquest doble vessant de l'acció i la reflexió a les diferents àrees, i això em permet estar en contacte amb organitzacions i reptes diferents, sempre des de la meva passió per entendre i aprendre amb el que fem.


 

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per a reservar la plaça. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.  Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org.

Podeu veure aquí la normativa d'inscripcions.