Les inscripcions estan tancades

Càpsula de Feminisme per a homes


Què és un privilegi i què faig amb ell?

6a edició | ONLINE

Per a homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat 

 Odoo • Imatge amb peu de foto

DATA LÍMIT PER A INSCRIURE'S AL CURS: 19 DE SETEMBRE

Informació pràctica


Calendari

4 d'octubre

Horaris

de 17 h a 20 h

Estructura del curs

1 sessió de 3 hores


Idioma

Català

Format

Online

Preu i opcions de pagament

50 € Es podrà fer el pagament en un import únic. 

Presentació del curs

Tenir un privilegi social comporta inherentment certs angles morts en la comprensió del món que habitem, tot i que ens dóna la sensació que el món és tal i com l’entenem. Això vol dir que les persones que tenim privilegis difícilment podem entendre i conèixer la vivència de les persones que no els tenen.

En un món marcat per les dinàmiques socials de privilegi i opressió, i per tal de transformar les injustícies que se’n deriven, és important que les persones que els ostentem, i en aquest cas, especialment els homes, estiguem situades i prenguem consciència de què implica tenir-los. Per una banda, això significa que coneguem amb més profunditat què són els privilegis socials, les diferents dinàmiques de poder, i per altra banda que estiguem obertes, disposades i preparades per rebre el feedback de les persones que pateixen l’opressió per tal de prendre més consciència dels nostres impactes i fer-nos-en càrrec.

La càpsula s’adreça a homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat.

Objectius

  •  Prendre consciència de què vol dir i què implica tenir un privilegi social

  • Entendre la posició al món que ocupes com a home

  • Conèixer les bases del treball que proposem que els homes necessiten fer per tal de generar espais de seguretat per les dones i persones d’identitats de gènere dissidents.

Programa

  • Poder i privilegi: els diferents tipus de poder i com s’interrelacionen

  • El negacionisme en els homes

  • Els principals obstacles per estar obert al feedback i reparar i com superar-los

  • La presa de responsabilitat i la reparació dels danys.

Formadora

Odoo • Imatge i text

Anna Galí

Estudiant de Treball de Processos des del 2016, quan m’adono que la meva vida ocorre molt sovint en grups i comunitats, ja sigui laboralment, vivint en comunitat, en els espais activistes o en l’àmbit social, i necessito entendre’n millor les dinàmiques per intervenir-hi conscientment. Vull acompanyar a grups perquè puguin fer el que fan atenent a tots els nivells i a les persones que en són part, i m’interessen especialment les dinàmiques de rang i presa de responsabilitat com a camí per transformar les relacions, els grups i el món. Actualment col·laboro en alguns projectes de Fil a l’Agulla com a formadora, facilitadora i terapeuta.

Preu i pagament

El preu de la càpsula és de 50 €

És obligatori fer la inscripció iefectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció. Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org.

Podeu veure aquí la normativa d'inscripcions.